Fuldt booket! Bliv klogere på hvide privilegier /Mino Ung Aarhus
Lørdag d. 20. juni kl. 15-17.00 byder Mino Ung Aarhus til oplæg og debat på Fairbar.
Var du med til at få instagram til at gå i sort tirsdag d. 2. juni? Får du en knude i maven, når du hører om mordet på George Floyd og politiets vold mod afroamerikanere i USA? Er du først for nyligt begyndt at forstå begreber som strukturel racisme og hvide privilegier?
Hos Mino Ung Aarhus mener vi, at den anti-racistiske kamp er et fælles ansvar, og det er en kamp, der langt fra er ovre - heller ikke når medierne begynder at rette deres fokus i andre retninger. Vi ønsker denne eftermiddag at stille skarpt på hudfarve og privilegier.
Racisme har ingen nationalitet, derfor er det vigtigt, at vi bruger oprøret i USA, til også at tale højt om den racisme, som minoritetsetniske borgere i Danmark oplever.
Mino Ung Aarhus har inviteret Helle Stenum - migrationsforsker og ekstern lektor ved Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet, til at holde et oplæg om de ovenstående emner, for at vi sammen kan sætte fokus på de problematikker, der er grundlæggende for hvide privilegier der også eksisterer i Danmark.
Du kan læse mere om Helle Stenums arbejde i denne artikel: https://www.dr.dk/.../forsker-hvide-skal-taenke-mere-over...
Efter Helles oplæg vil der være mulighed for at blive hængende til en uformel snak om emnerne. Vi ønsker at sætte rammerne for en aften, hvor vi alle får mulighed for at lytte, lære og reflektere over vores egen rolle i opgøret med strukturel racisme og hvide privilegier. Vi opfordrer derfor alle interesserede til at deltage.
Hvem er vi?
Mino Ung Aarhus er en forening for unge mellem 15-30 år og et fællesskab, der arbejder for at styrke minoritetsetniske danskeres muligheder, stemmer og samfundsdeltagelse lokalt. Mino Ung Aarhus er et fællesskab, hvorfra du kan udvikle dig og sammen med andre udvikle og iværksætte ideer, initiativer, aktiviteter og indsatser, der skal møde udfordringer og problemstillinger, som minoritetsetniske unge møder i deres hverdag.
Der er fri entre, men grundet forsamlingsforbudet er vi nødt til at begrænse antallet af deltagere til 40.