
Mino Views
Velkommen til Mino Views.
Mino Views er et kulturmagasin skabt af danske unge, primært minoritetsetniske personer, der har noget på hjerte, når det kommer til kulturdækningen i Danmark. Vi håber, at du læser med, hvad end du er minoritet eller ej. Mino Views er for alle.
Kulturen i Danmark skal have flere vinkler og nye måder at blive formidlet på. Med dette magasin gør vi ikke kun plads til os selv på kulturscenen i Danmark, men vi vil også vise jer læsere et udsnit af kulturlivet i Danmark fra et minoritetsperspektiv.
Mino Views håber på at skabe dialog, debat og refleksioner. Vi producerer indhold inspireret af alt det, der optager os lige nu. Det betyder både vores eget liv og hverdag her i Danmark, men også hvad der ellers rører sig i det danske kulturliv. Vi dækker det i form af tekst, lyd, billeder, illustrationer, video, artikler og digte.
Mino Views er skabt af organisationen Mino Danmark. Vi blev født i efteråret 2018 og er et frivilligt drevet magasin. I 2020 valgte vi at slå os sammen med Mino Ung foreningerne i håb om at skabe et større landsdækkende samarbejde. Det vil sige, at man som Mino Ung medlem får adgang til at producere, publicere og udvikle på Mino Views artikler.
Hvis du ønsker at bidrage til Mino Views, hvad end det er med billeder, lyd, tekst, video eller noget helt femte, kan du altid skrive til os på nadeen@mino.dk.
Tak fordi du læser, lytter og kigger med.
Vil du skrive for Mino Views?
Se formater og indsend dit indlæg her:
Hvad med os, der ikke er muslimer?
Hvorfor er samtalen om minoritetsdanskere og splittet identitet blevet reduceret til at handle om islam? Jeg er træt af at blive overset og talt hen over, fordi jeg ikke er muslim.
Sabba Mirza: ”Jura var bare noget, jeg hyggede mig med”
Jurist, iværksætter og forsker med en ph.d.-afhandling om æresrelaterede konflikter. Sabba Mirza har mange titler. Hun er en kvinde, der har bevæget sig langt op ad karrierestigen.
Danskhedsdebatten satte min selvopfattelse på prøve
Samtidig med, at jeg havde den normale teenageidentitetskrise, blev krisen større ved spørgsmålet om hvilken kultur jeg hørte til, hvordan og hvor meget den skulle dyrkes.
Børn bruger modersmål til hemmelige koder
Ph.d. peger på problemer med modermålsundervisning blandt minoritetsbørn.
Iran vs. Vesten på de sociale mediers slagmark
Iran og Vestens 40 år gamle rivalitet har spredt sig til de sociale medier, og iranere både i Danmark og i Iran bliver udnyttet til at øge den folkelige opbakning til sanktioner og intervention mod den iranske befolkning.
Er det muligt at finde en kærlighed til naturlivet som inkarneret bymenneske?
En guide til vandreture for nybegyndere - af en nybegynder.
DF, I gav mig lyst til at tage tørklæde på igen!
Kampagnen mod tørklædebærende kvinder var mere udansk end kvinderne selv.
Når tøj ikke bare er tøj
Beklædning er status, æstetisk tilfredstillende, udstrålelse af kreativitet eller følelser. To QPOC (queer people of color), som går op i deres klædeskab, er blevet spurgt om, hvad deres forhold er til tøj, og hvilken betydning, det har for dem og deres hverdag.
Mujedin valgte Danmark, fordi danskerne var venlige overfor de fremmede
Mujedins kone fødte få timer efter, han var rejst fra hus og hjem til et fremmed land, hvor drømmen var at få et arbejde. Men intet var garanteret. Heller ikke et tag over hovedet. Det fremmede land var Danmark, og året var 1967. Mujedin fortæller om hans rejse hertil.
Litteraturfestival sætter fokus på BIPOC-forfatterskaber
Maya Acharya og Elisabeth Gullach vil udfordre den usagte hvidhed, når de fra på torsdag fornyer den danske litteraturscene og lancerer deres pop-up-boghandel og litteraturfestival, (un)told pages.
Palæstinensisk familie har bokset sig til toppen
Khattab-familien er blandt Danmarks bedste indenfor dansk boksning. Læs, hvad der har båret familien frem.
Talk Town Aarhus: Krænkelseskultur, evig kamp og intersektionalitet
Mino Views var med til en debat om racisme og feminisme. Her er vores anmeldelse.
Intersektionelle feminister reproducerer præcis det, vi prøver at bryde med
Dette indlæg er det tredje ud af tre indlæg omhandlende feminisme.
Hvorfor er intersektionel feminisme vigtigt?
Dette indlæg er det andet ud af tre indlæg omhandlende feminisme.
Det sidste, jeg ville kalde mig, var feminist
Dette indlæg er det første ud af tre indlæg omhandlende feminisme.
Drømme har ingen udløbsdato - fra ghettoen til cockpittet
Piloten Zeki Mehmet Celik fortæller om, hvordan han gik fra at være arbejdsløs i fire år til at sidde i cockpittet hos et af verdens mest kendte flyselskaber.
Er jeg dummere, fordi jeg er brun?
Racismen og diskriminationen indtræder i mange faconer, men at det skulle foregå i akademiske sammenhænge, chokerede mig. Jeg havde ikke regnet med, at nogle lærere og medstuderende ville bedømme mig på andet end mine kompetencer.
»Jeg synes, vi skal omdøbe det til tredjeverdensmusik«
Jeg har talt med Sharif Sehnaoui og Michael Zerang fra den innovative mellemøstlige undergrundsgruppe Karkhana, om deres oplevelse af at spille på Roskilde Festival og den mellemsøstlige musiks udvikling.
Boykot eller bangers: Kan man skille kunstneren fra musikken?
De seneste par år har været fyldt med kontroverser om musikere, der har voldtaget, været voldelige eller ytret sig krænkende. Kan vi stadig lytte til deres musik med god samvittighed?