Mohamed vil have retten til at være sig selv og elske frit

45-årige Mohamed Turay har været på flugt de seneste 30 år. Nu bor han på asylcenteret i Thyregod.

Mohamed Turay elsker friheden og retten til kærlighed i Danmark. Han elsker demokratiet i Danmark, og da han for første gang oplevede det for små tre år siden, gav det ham håb om et bedre liv. Mohamed Turay elsker også sin mor og sine søstre i Sierra Leone, men han er langt fra dem, for han har været på flugt de seneste 30 år.

Dette er Mohamed Turays historie om retten til at være fri, elske den han vil, og hans komplekse kærlighedsforhold til Sierra Leone, hans hjemland.

Mohamed er homoseksuel, og det har han vidst, siden han var 15 år. Han måtte flygte fra Sierra Leone for at kunne udleve sin seksualitet. I dag er han 45 år og bor på asylcenteret i Thyregod.

Siden 2016 har han ventet på svar på ansøgningen om asyl, der kunne give sjælefred og plads til, at han kunne leve sit liv med den seksualitet, han har.

Mohamed Turay fortæller, at hans unge år i Sierra Leone var fyldt med fysisk vold, overgreb, trusler og psykisk manipulation. Hans mandlige familiemedlemmer insisterede på at slå ham ihjel, hvis han fortsatte med at være tro mod sin seksualitet, fortæller han.

Først flygtede han til de afrikanske nabolande, men blev også mødt med diskrimination og homofobi. Frygten for at blive afsløret var så stor, at Mohammed indgik et ægteskab med en kvinde.

Men Mohamed Turay elskede ikke sin kone i Gambia.

”Jeg havde det så dårligt. Jeg gjorde det kun for at redde mit liv,” fortæller han.

I 18 år boede Mohammed i Gambia, hvor han arbejdede på en skole og han kæmpede hver dag med at skjule en stor del af hans identitet. Han beskriver, hvordan hans kvindelige medarbejdere fik en mistanke om, at han elsker mænd.

Det var på ingen måder muligt for Mohammed at indrømme dette i et strengt islamisk samfund, hvor homoseksualitet er en af de største synder, som i værste tilfælde kunne koste ham livet.

Hver dag vokser Mohamed Turays savn og kærlighed til sit hjemland, sin mor og sine søstre. Men hvis han vender tilbage til hjemlandet, må han også se sit største mareridt i øjnene.

Friheden og retten til at elske den, han vil, har han ikke længe endnu. Mohamed Turay har netop fået afslag på asyl.

”Jeg er fyldt med sorg og håbløshed,” fortæller han.

Fremtiden er atter uvis.

KÆRLIGHED. Dette forår har Mino Views valgt at kaste et blik på kærligheden, og dette indlæg, du sidder og læser nu, er en del af vores anden udgivelse "Kærlighed". Vi elsker bøger, os selv, ghettoen, og så kigger vi nærmere på problematikker fra et minoritetsperspektiv. Det handler om alt fra ægteskab til myten om jomfruhinden. Du kan finde mere fra "Kærlighed" forneden. Tak fordi du læser med. Kh redaktionen <3

Forrige
Forrige

Shabnams kærlighedsmanifest

Næste
Næste

Regn over regnbuen